Comunicat d’Aliança Catalana en relació als pactes d’ERC i JxCat amb el PSOE

Aquests acords, lluny de ser avenços en la consolidació dels drets i la representació del poble català, sorgeixen com una claudicació política, una traïció flagrant al mandat del Primer d’Octubre

 

Aliança Catalana posa de manifest una situació que afecta directament la sobirania i la voluntat del poble de Catalunya. La signatura de documents entre Junts, ERC i el nacionalisme socialista espanyol, amb textos farcits d’inconcrecions i promeses que, com la història ens ha ensenyat, els actors polítics espanyols ignoraran sempre, només exposen la voluntat de permanència en el poder d’ambdues parts signants.

Aquests acords, lluny de ser avenços en la consolidació dels drets i la representació del poble català, sorgeixen com una claudicació política, una traïció flagrant al mandat del Primer d’Octubre, al cor i ànima de Catalunya, una vergonya democràtica. Uns acords lamentables entre elits, que els autonomistes han utilitzat de nou com a oportunitat per sobreviure políticament, en detriment de la causa independentista que tants ciutadans han abraçat.

El contingut d’aquests pactes suposa una amenaça directa a la voluntat democràtica dels catalans, donant lloc a una sensació d’orfandat política. Els acords vagues i les promeses sense fonament fan que la participació dels ciutadans en el procés democràtic sembli poc més que un exercici d’esperança il·lusa. No és més que un conveni entre autonomistes catalans i nacionalistes espanyols que assenyala el final del règim processista a Catalunya.

En aquest escenari, on els partits que durant més d’una dècada han dit representar la voluntat independentista majoritària han fracassat en tot, i han faltat a tota i cada una de les seves promeses, el poble de Catalunya haurà de prendre el camí de la més ferma determinació per alliberar la pàtria catalana del jou espanyol i francès.

L’aposta clara per nous lideratges, per propostes fermes i serioses, modernes, amb una clara visió de país, de present i de futur, i un renovat esperit de lluita i compromís són imprescindibles per fer la Nació catalana lliure, sobirana i independent. Aliança Catalana aposta per un nacionalisme fort que salvi la llengua i la cultura catalanes i els catalans respecte la immigració il·legal, la inseguretat i l’empobriment causat tant per la pressió fiscal del processisme com per tots els recursos que Espanya ens roba.

Aliança Catalana es compromet a treballar amb tenacitat per una Catalunya lliure i pròspera, on el vot sigui un contracte entre electors i candidats i siguin els ciutadans qui es vegin representats per polítics coherents i valents, amb la voluntat de servir al poble i a la causa independentista, renovar la política catalana i plantejar objectius amb sentit d’Estat català, amb resultats tangibles, reals i quantificables, fent honor a la ineludible voluntat del poble de Catalunya.