Els regidors de JxCat, ERC, CUP i PSC del ple de Ripoll voten en contra de la moció d’Aliança Catalana per condemnar el segrest, la tortura i l’assassinat de manifestants per part del règim islàmic d’Iran

La regidora ripollesa d’Aliança Catalana, Sílvia Orriols, lamenta que tot el ple de l’Ajuntament de Ripoll excepte ella no hagi volgut condemnar els judicis sumaríssims i les execucions públiques de dissidents socials i polítics de la teocràcia islamista iraniana

 

Mentre el món occidental es delia per goitar partits de futbol d’un mundial vergonyós i immoral, la república islàmica d’Iran, executava dues sentències de mort, i escapçava la vida de dos joves de 23 anys que havien sortit al carrer a defensar els drets dels iranians i a reclamar la fi de la llei islàmica.

La regidora ripollesa Sílvia Orriols (AC) ha presentat una moció per condemnar el segrest, la tortura i l’assassinat de manifestants per part del règim islàmic d’Iran. N’ha destacat que un d’ells, Majidreza Rahnavard, minuts abans de ser executat al mig del carrer, demanava explícitament que ningú no llegís l’Alcorà davant la seva tomba; conscient que els seus assassins, es servien d’aquest llibre retrògrad i immutable, per arrabassar-li la vida.

Malauradament, els regidors de JxCat, ERC, CUP i PSC del ple de l’Ajuntament de Ripoll han votat en contra de condemnar l’islamisme iranià. Tanmateix, Aliança Catalana es solidaritza amb els jugadors de futbol, actrius, estudiants, cantants, metges… que no han pogut escapar-se de la persecució dels Aiatol·làs i del seu règim del terror; són centenars els detinguts, sota l’acusació d’haver-se enemistat amb Déu, per, simplement, defensar la laïcitat de les institucions i exigir la fi de l’islam polític. Centenars de detinguts que podrien ser executats de manera imminent i davant la passivitat vergonyosa de la resta del món.

En aquest sentit, Orriols (AC) ha recordat que alguns polítics europeus, aprofitant el seu càrrec, han intentat aturar la barbàrie, apadrinant alguns dels presoners sentenciats a mort i erigint-se en el seu altaveu a nivell internacional. Una campanya iniciada per la diputada belga d’origen iranià, Darya Safai, que, malauradament, no ha trobat complicitats dins el Parlament de Catalunya ni s’han apadrinat alguns dels joves condemnats a mort, en el darrer intent d’ internacionalitzar el seu cas i evitar la seva execució sumaríssima.

En conclusió, la presidenta d’Aliança Catalana ha constatat que els representants polítics tenen el deure de garantir el dret d’opinió i la llibertat d’expressió i de manifestació dels nostres ciutadans. I si bé és cert, que l’Iran és molt lluny de Ripoll i de Catalunya, no és pas menys cert que els partidaris de l’islam polític i la xària es multipliquen perillosament a casa nostra, a on un terç de les gairebé 300 mesquites, ja prediquen una versió radical de l’islam i defensen aferrissadament la llei islàmica, contrària als drets, llibertats i interessos occidentals.

Ripoll, 27 de desembre de 2022