La regidora ripollesa Sílvia Orriols (AC) exigeix la condemna de l’assassinat del polític britànic conservador David Amess a mans del terrorisme islamista, proposa la instal·lació de càmeres als punts conflictius de recollida d’escombraries i defensa la celebració d’una cursa adaptada pels infants amb diversitat funcional

La promotora d’Aliança Catalana presenta tres mocions al ple municipal de Ripoll d’octubre de 2021 per defensar la llibertat d’expressió, la inclusió social dels infants i els drets dels veïns a una vila neta

La regidora d’Aliança Catalana Sílvia Orriols presenta tres mocions en el ple municipal de l’Ajuntament de Ripoll del dia 26 d’octubre de 2021:

1. En primer lloc, Orriols exigeix la condemna del consistori per l’assassinat del polític britànic conservador David Amess a mans del terrorisme islamista i vindica a més en favor del lliurepensament i del dret de representació política. Per aquest motiu, Orriols clama la importància de plantar cara a ideologies fonamentalistes i violentes que priven els ciutadans de representació política i amenacen de coartar-ne la llibertat d’expressió.

2. En segon terme, la regidora d’Aliança Catalana ha assenyalat que els veïns de Ripoll veuen astorats com, d’un temps ençà, alguns punts de recollida de brossa són utilitzats per alguns individus com a espais on deixar els seus objectes personals, rampoines i estris de tota mena, els quals perjudiquen la imatge de la vila i dificulten el pas dels vianants. En aquest sentit, Orriols proposa que es col·loquin càmeres als punts de recollida més conflictius amb cartells que alertin de la seva presència i de les sancions corresponents, per tal de dissuadir i enxampar els infractors.

3. Finalment, defensa una moció per fer una cursa infantil adaptada, tal com s’ha celebrat a diferents indrets de Catalunya pels infants amb diversitat funcional, és a dir, dificultats motrius i psíquiques d’índole diversa. Aquesta moció pot ajudar a fer visible la lluita d’aquests infants i la seva necessitat d’inclusió plena a la societat catalana, independentment de les barreres arquitectòniques, burocràtiques o socials.

Ripoll, dimarts 25 d’octubre de 2021