SÍLVIA ORRIOLS PRESENTA DUES MOCIONS: una per a erradicar la mutilació genital femenina a Catalunya i una altra per a millorar l’atenció a la gent gran a les entitats bancàries amb seu a Ripoll

Mocions d’Aliança Catalana defensades al Ple Municipal de Ripoll el 22 de febrer de 2022 per la regidora ripollesa Sílvia Orriols

La regidora ripollesa Sílvia Orriols presentarà, aquest dimarts 22 de febrer de 2022, al ple de l’ajuntament de Ripoll, dues mocions: una per aturar la mutilació de cultures sub-desenvolupades i una altra per respectar els avis catalans.

D’una banda, tot i les campanyes de denúncia i de sensibilització, l’ablació continua practicant-se a desenes de països del món. Aquesta pràctica de cultura sub-desenvolupada comporta greus seqüeles físiques, emocionals i sexuals. A Catalunya se n’han detectat recentment fins a 6 casos. En dos d’ells, les autoritats van fer tard i la mutilació ja s’havia practicat; en la resta, afortunadament, van ser a temps d’evitar-la.

Per això, Aliança Catalana condemna aquesta pràctica primitiva i misògina tant a Catalunya com arreu del món perquè les de nenes no han de patir mutilacions, infeccions greus i en alguns casos, la mort. D’aquesta manera, s’insta al Departament de Salut que identifiqui els infants que, per procedència, podrien patir aquesta infàmia i s’estableixi un protocol per tal d’evitar, controlar i denunciar aquestes pràctiques anti-occidentals. En aquest sentit, és precís demanar al Parlament i a la Generalitat de Catalunya l’impuls de lleis que persegueixin i penalitzin amb màxima severitat els pares i inductors d’aquestes pràctiques.

D’altra banda, la promotora d’Aliança Catalana a nivell nacional, Sílvia Orriols, denuncia que el tracte humà ha desaparegut a nivell bancari, atès que la gent gran ha set redirigida cap a aplicacions informàtiques que no domina i que sovint, comporten frustracions. Per aquest motiu, fruit de la situació actual i amb voluntat de capgirar la desatenció i vulnerabilitat que pateixen ara mateix els nostres avis, es proposa al ple la valoració o estudi de l’atenció que rep la gent gran a les entitats bancàries situades a Ripoll.

Així mateix, Orriols estén la mà a una reunió amb el batlle i els directors de les oficines bancàries de Ripoll, per tal d’obtenir el compromís que les entitats habilitaran una franja horaria d’atenció preferent per la gent gran, de 9 a 12h. No sent el cas, s’insta al ple ripollès a penalitzar amb un increment del 250% de la taxa d’ocupació de la via pública els caixers de totes les entitats que no s’adaptin al segon punt de la moció. A més, s’interpel·la a adoptar el compromís de treballar preferentment amb aquella entitat que presti servei personalitzat als ripollesos i en especial als ripollesos d’edat avançada. I per últim, cal instar al Consell Comarcal del Ripollès a treballar conjuntament amb totes les entitats bancàries per evitar l’exclusió financera de les viles sense caixer automàtic a través de les oficines mòbils que algunes entitats ja tenen disponibles.

 

Ripoll, dimarts 22 de febrer de 2022