LA REGIDORA D’ALIANÇA CATALANA SÍLVIA ORRIOLS DEFENSA EL FUTUR DELS JOVES RIPOLLESOS: PRESENTA UNA MOCIÓ PER OBRIR DIFERENTS LÍNIES D’AJUDES I SUBVENCIONS ALS JOVES DEL MEDI RURAL QUE VULGUIN CONTINUAR ELS SEUS ESTUDIS A L’ÀREA METROPOLITANA

La regidora ripollesa Sílvia Orriols (AC) presentarà aquest dimarts, 31 de maig de 2022, al ple de l’Ajuntament de Ripoll, una única moció per lluitar contra la desigualtat socioeconòmica del jovent ripollès que vulgui continuar els seus estudis superiors. Catalunya és un país extens i ric en biodiversitat al llarg del seu territori, però si […]

La regidora ripollesa Sílvia Orriols (AC) presentarà aquest dimarts, 31 de maig de 2022, al ple de l’Ajuntament de Ripoll, una única moció per lluitar contra la desigualtat socioeconòmica del jovent ripollès que vulgui continuar els seus estudis superiors.

Catalunya és un país extens i ric en biodiversitat al llarg del seu territori, però si posem l’ull en el lloc de residència de la població catalana, podem veure com un 80% viu a l’àrea metropolitana, rica en tots els serveis, i on el 20% restant viu en l’entorn rural, allunyat de les inversions i les necessitats reals de la gent que hi viu. És per això que Aliança Catalana presenta una moció per a fer un canvi de vent i trencar amb aquesta enorme desigualtat socioeconòmica a la qual s’enfronta tot el jovent del medi rural que vol continuar els seus estudis superiors, sigui a la universitat o a diferents formacions professionals.

L’educació sempre acaba esdevenint un tema recurrent de sobretaula a les llars ripolleses i catalanes, especialment la superior, perquè els hi acaba suposant a les famílies que han escollit viure allunyada de les grans metròpolis i optar per un model viu, tranquil i lliure. Tanmateix, per una desigualtat que les institucions no volen resoldre, els hi acaba suposant un increment de costos exponencial respecte les etapes anteriors; motiu pel qual ha d’afrontar les despeses derivades de viure en una àrea rural, amb pitjors serveis, comunicacions i infraestructures.

Una dada: més del 73% de la població de Catalunya resideix a la província de Barcelona. Aquest greu desequilibri territorial ens preocupa moltíssim, perquè considerem que la gent ha de poder viure allà a on va néixer, i si se’n va, ha de ser moguda pel mateix afany i no per manca d’oportunitats. És per això que presentem un seguit d’acords per anivellar la balança on la gent de la terra, la població de les zones rurals, hi porta tant temps lluitant.

L’educació és clau pel desenvolupament personal i pel futur del país: per això és imprescindible que els joves que han nascut lluny de les universitats puguin tenir-hi igualment l’accés garantit. Volem que tant les institucions catalanes com les ripolleses posin fre a aquest problema i els donin per primera vegada a les famílies i els joves rurals amb voluntat de continuar estudiant, més igualtat amb paquets d’ajudes i subvencions per abaratir els costos del transport i de l’habitatge, el qual han d’afrontar únicament qui visqui a l’àrea rural.