La regidora d’Aliança Catalana Sílvia Orriols exigeix que els veïns de Campelles i Ogassa no perdin el servei d’autobús escola, i demana que es limiti el llançament de petards potents a només la nit de Sant Joan

Orriols ha exigit que els veïns d’aquests micropobles no vegin vulnerat el dret a l’educació dels seus fills, i alhora ha remarcat que el llançament de petards potents és perjudicial per molts ripollesos i mascotes, els quals viuen amb desesperació els dies vora la nit de Sant Joan

 

Sílvia Orriols, promotora d’Aliança Catalana, ha presentat una moció de suport a les viles ripolleses de Campelles i Ogassa, que estan a punt de perdre el seu servei de autobús escolar pel curs 2020-21 per no arribar als tres estudiants per curs.

Al seu torn, Orriols ha remarcat el seu compromís amb la provisió d’un servei bàsic per l’escolarització dels infants del ripollès i la protecció seu dret a l’educació. La regidora d’Aliança Catalana ha expressat la seva preocupació per la manca de cura que les institucions públiques exhibeixen respecte els pobles petits quan tals serveis fonamentals es veuen amenaçats.

A més, Sílvia Orriols ha presentat una moció per limitar l’ús de petards F2 i F3 a la nit de Sant Joan, prohibint el seu ús la resta de dies. L’objectiu d’aquesta moció és assegurar el benestar dels veïns amb problemes de salut, amb mascotes o nadons que són perjudicats pel llançament de petards potents en hores intempestuoses la setmana anterior i posterior a la revetlla de Sant Joan, i, alhora, permetent el gaudi de l’ús de petards en el dia de la celebració.

Paral·lelament, la ripollesa Orriols també ha proposat la recuperació de la foguera de Sant Joan, reivindicant la importància de promoure tradicions cíviques i valuoses com aquesta per la vila de Ripoll.

 

Ripoll, 29 de juny de 2021