Sílvia Orriols exigeix la prohibició dels sacrificis animals a l’escorxador de Ripoll i la condemna al seu assalt per la comunitat islàmica a Ripoll

Orriols ha denunciat la pràctica endarrerida i cruel per sacrificar els animals sense estaborniment previ, que va provar de documentar quan una seixantena de musulmans la van envoltar, increpar i intentar destruir el mòbil. Aquest lamentable succés ha estat denunciat als Mossos i es demana el suport de l’ajuntament davant l’atac a una regidora.

Per una banda, primerament Sílvia Orriols, promotora i regidora d’Aliança Catalana, ha exposat la necessitat d’adreçar els problemes que relaten els veïns arran de les trobades de joves a la part alta del polígon Rocafiguera, on beuen i es socialitzen en context de les restriccions per la pandèmia. L’endemà de les trobades els veïns troben ampolles trencades i gots de plàstic sobre l’asfalt del polígon, perjudicant la imatge i la tasca de les empreses que hi tenen la seu física.  Per aquest motiu, Orriols ha demanat el tancament amb cadena i de forma preventiva al polígon de Rocafiguera en dies festius, facilitant-ne una clau per als veïns de la zona.

Per altra banda, finalment, coincidint amb l’inici de la festa islàmica en sacrifici del xai d’aquest 2021, Orriols ha denunciat la pràctica de la comunitat musulmana a Ripoll de fer servir l’escorxador per a sacrificar, segons el ritual islàmic Halal, centenars d’exemplars ovins, tot vulnerant les normatives sanitàries i higièniques, i al seu torn vexant els drets dels animals, els quals pateixen així morts lentes i agòniques.

En aquesta ocasió, els cadàvers eren traslladats fins al polígon Mas d’en Bosch, on eren introduïts en bosses d’escombraries o embolcallats amb mantes, i també es han estat dipositats en maleters de vehicles sense refrigeració al mig de la via pública. Orriols ho va documentar amb un vídeo per tal de denunciar-ho quan una seixantena de membres de la comunitat musulmana la van increpar i van llançar-li el mòbil a terra, provant d’intimidar-la.

La promotora i regidora d’Aliança Catalana ha exigit que el consistori voti en contra d’aquesta pràctica salvatge i il·legal a Ripoll i, paral·lelament, condemni l’assalt patit, personant-se addicionalment com a acusació particular per aquest lamentable succés.

Ripoll, dimarts 27 de juliol de 2021.