Sílvia Orriols, regidora d’Aliança Catalana, demana a ERC, JxCat i CUP que facin la independència havent superat el 50% dels vots i obtingut la majoria absoluta en escons

La promotora del partit Aliança Catalana creu que els partits polítics ERC, JxCat i CUP han de fer prevaldre l’alliberament nacional de Catalunya de manera real i efectiva

 

Sílvia Orriols, regidora d’Aliança Catalana a l’Ajuntament de Ripoll, ha presentat el dimarts 23 de gener de 2021 al ple de l’Ajuntament de Ripoll una moció per instar les formacions polítiques catalanes amb representació parlamentària a formar un govern que acabi amb la submissió de la Nació catalana a l’Estat espanyol.

La promotora d’Aliança Catalana ha apuntat que els resultats del 14F avalen aquest curs d’acció, que estaria en conformitat al mandat del Primer d’Octubre. En aquesta ocasió, els partits polítics que incorporaven la intenció, real o no, de fer efectiva la independència del país han obtingut més del 50% dels vots i tenen majoria absoluta en escons. Aquests són els requisits mínims que aquestes formacions polítiques han declarat imprescindibles per fer i exercir la independència.

Sílvia Orriols creu que, com a representants polítics de la societat ripollesa, els regidors de tots els municipis de Catalunya han de vetllar perquè el Govern de la Generalitat defensi els interessos dels catalans. Això no passa per pactar amb partits polítics unionistes sinó en conformar un pacte per atènyer la independència en aquesta legislatura entre els partits polítics que diuen ser independentistes i en tenen el mandat.

 

Aliança Catalana

 

Ripoll, dimarts 23 de febrer de 2021